Voorstellen

Een zekere “groene” interesse heeft er van jongs af aan in gezeten en dus ging ik na de middelbare school naar een groene HBO, de Hogere Landbouw School. Dat bleek het toch niet helemaal te zijn en kwam ik vanuit de interesse om wat te kunnen betekenen voor de medemens in de zorg terecht en volgde ik van 1979 tot 1981 de opleiding tot Radiodiognostisch Laborant in het Eudokia Ziekenhuis te Rotterdam.
In 1982 bekwaamde ik mij verder in het Academisch Ziekenhuis Rotterdam Dijkzigt waar ik tot 1988 gewerkt heb. Ik ben nu nog steeds dankbaar voor de opgedane ervaring en wat ik heb geleerd in de reguliere zorg, maar ik kwam er gaandeweg wel achter dat mijn hart meer uitging naar een alternatieve en minder technische benadering van de zieke medemens. Bij mijn oma stonden de boeken van Vogel en Dr. Voorhoeve in de kast en zo kwam ik op het spoor van de homeopathie. Begin jaren 80 was er een vernieuwde belangstelling voor de klassieke homeopathie, de School voor Homeopathie begon in 1983  en tijdens een open dag werd ik direct geraakt: als ik in de zorg wil blijven werken dan heb ik gevonden wat bij mij past ! Januari 1984 begon ik met de opleiding voor Klassiek Homeopaat en haalde het diploma in december 1987, het ziekenhuis bood mij de mogelijkheid om parttime te werken en zo kon ik de praktijk opbouwen. Begonnen in Bergschenhoek, in 1990 naar Dordrecht en vanaf 2005 in Alblasserdam, waar ik een praktijk naast het huis heb waar ons gezin in woont.

In 1999 volgde ik bij het IEP in Nijmegen een NLP practitioners opleiding om mijn therapeutische vaardigheden verder te ontwikkelen.

Omdat ik christen ben heb ik me altijd willen en moeten verdiepen in de mogelijke bezwaren tegen alternatieve geneeskunde en de homeopathie in het bijzonder. Ik ben er vanuit mijn hart van overtuigd dat homeopathie een prachtige gave in de schepping is waar de zieke medemens al meer dan 200 jaar mee geholpen wordt en recht doet aan het gegeven dat ieder mens een uniek individu is.